Home България МНОГО ВАЖНО! ОТПАДА ОГРОМЕН ХОМОТ ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ! ТОВА ПРОМЕНЯ...

МНОГО ВАЖНО! ОТПАДА ОГРОМЕН ХОМОТ ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ! ТОВА ПРОМЕНЯ ВСИЧКО, ВЕЧЕ ЩЕ

Има силни настроения и е твърде вероятно утре да бъде гласувана отмяна на разпоредбата в Закона за движение по пътищата, която регламентира свалянето на номерата на автомобила на шофьор с изтекла книжка.

 

Токова очакване изрази началникът на „Пътна полиция“ Бойко Рановски по време на семинар на КАТ в село Чифлик, предаде в. „Труд“. От новото наказание се опариха икономистът Владимир Каролев, и журналистът Васил Иванов и реакциите им предизвикаха дебати по темата. По думите на Рановски се очаква депутатите да отменят мярката, въпреки че има достатъчно становища на прокуратурата и решения на съда, които приравняват шофьорите с изтекла книжка с тези без книжка.

Гласуването се очаква на заседанието на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, което е насрочено за 15 часа в сряда. Работи се въвеждане на плащане през ПОС терминал на всички гишета на КАТ до Коледа, съобщи още Рановски. В днешния брой на „Държавен вестник“ са обнародвани поредните промени в Закона за движение по пътищата, които регламентират свързване на информационните системи на МВР и ДАИ.  От автомобилната инспекция ще бъдат задължени да подават информация към КАТ за автомобилите, които не са успели да преминат годишен технически преглед, а пътната полиция ще ги спира временно от движение. Срокът за въвеждането на новото правило, което е разписано в евродиректива, е 20 май догодина.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи