Home България ВЗРИВЯВАЩО РАЗКРИТИЕ! Ето с какво оръжие надупчиха Петър Христов! Любимата играчка на...

ВЗРИВЯВАЩО РАЗКРИТИЕ! Ето с какво оръжие надупчиха Петър Христов! Любимата играчка на най-зловещите килъри! Видео!

Оръжието, с което вчера беше убит бизнесменът Петър Христов, е чешки картечен пистолет „Скорпион“.

 

Това предаде „Хоризонт“, позовавайки се на свои източници. Предстоят обаче и съответните полицейски експертизи, които да потвърдят това заключение.

 

На мястото на убийството са открити седем гилзи.

Освен версиите, свързани с бизнеса и личния живот на Петър Христов, се проверява и дали убийството е извършено заради оказвано от него съдействие за разкриване на тежки престъпления.

Разработеният в Чехословакия в края на 1950-те години картечен пистолет Образец 61 „Скорпион“ е резултат от опитите да се създаде свръхкомпактен модел по класическата схема, намиращ се между „Узи“ и „Инграм“. Този най-известен в класа си (но не бих казал особено удачен) КП първоначално е бил проектиран като служебен за самоотбрана, призван да замени обичайните пистолети на техническите оператори, водачи на автомобили и др.п., а така също и за въоръжение на спецчастите на армията (разузнавачите) и полицията. Затова за него е избран маломощният патрон на Браунинг калибър 7,65 мм и е със свободен затвор. Бил e приет на въоръжение в Чехословакия през 1961 г., откъдето е обозначението му – vz.61 (vzor 61), или образец 1961 година.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи